Семінар-практикум « Основні принципи застосування оздоблювальних матеріалів ТМ PLATO»

Для педагогічних працівників ( голів циклових комісій, майстрів виробничого навчання, викладачів спецдисциплін) професійної (професійно-технічної) освіти, роботодавців будівельного напрямку Сумського регіону 22 листопада 2018 року в рамках співпраці з компаніями ТДВ «Siniat», KALETA, «Olejnik»проведено семінар-практикум.

Мета заходу: ознайомлення з продукцією провідних виробників будівельних матеріалів, формування практичних вмінь щодо роботи з сучасними інструментами, механізмами та матеріалами для удосконалення майстерності педагогічних працівників та надання якісних освітніх послуг здобувачам освіти, розширення взаємовигідної співпраці з соціальними партнерами, будівельними організаціями.

Організатори заходу: Державний навчальний заклад «Сумське міжрегіональне ВПУ» та ТДВ ««Siniat», провідні будівельні компанії Польщі та Білорусі KALETA, «Olejnik», за участю навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області та активної підтримки керівництва Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації, органів міського самоврядування.

В урочистому відкритті семінару-практикуму взяли участь:

- Вікторія Павлівна Гробова, директор Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації, доктор юридичних наук, професор

- Олексій Вікторович Солоненко, керівник навчально-практичного центру ТДВ «Siniat»

- Надія Григорівна Кощій, в.о. начальника відділу професійної, вищої та наукової роботи Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації;

- Наталія Юріївна Самойленко, директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області

Директор Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації, Вікторія Гробова, звертаючись до присутніх на семінарі зазначила, що регіональний ринок праці потребує кваліфікованих робітників, які володіють технологією використання сучасних будівельних матеріалів. Підкреслила важливість таких практикумів, тому що вони створюють умови для розширення співпраці з роботодавцями та провідними вітчизняними і міжнародними виробниками.

«Сьогодні заклади освіти області потребують значного осучаснення, реконструкцій будівель, згідно з вимогами нової української школи, зростають і вимоги суспільства до облаштування будівель та споруд за енергоефективними технологіями, тому підготовлені у закладах професійної (професійно-технічної) освіти конкурентоспроможні випускники завжди будуть затребувані на ринку праці, якщо володітимуть інноваційними виробничими технологіями», - наголосила очільниця освіти області.

Вітаючи учасників, гостей, організаторів семінару-практикуму, директор ДНЗ «Сумське міжрегіональне ВПУ» Віталія Камишанська зазначила, що педагогічний колектив знаходиться у постійному пошуку інноваційних ідей і співпрацює з провідними компаніями - виробниками будівельних матеріалів з 2003 року.

Висловила надію, що цей захід стане вагомим внеском у підвищення професійної компетентності всіх учасників. Побажала міцного здоров’я, плідної та конструктивної роботи, успіхів у втіленні запланованого.

Основна частина семінару розпочалася з ознайомлення керівником навчально-практичного центру ТДВ «Siniat» Олексієм Солоненком із структурою компанії та асортиментом і перевагами продукції, зокрема: ГК Plato, Арка, Plato Vognestop, Plato Akustik, Plato Filler.

Регіональні представники компанії «КАЛЕТА» (Володимир Стрілець, Володимир Ігнатов, директор) і компанії «Olejnik» (Роман Карпяк, Мар’ян Марець) в свою чергу надали інформацію учасникам семінару про асортимент і особливості використання малярного інструменту бренду «Olejnik» та про принципи роботи зі штукатурною станцією KALETA А4.

У практичній частині заходу викладачам, майстрам в/н, представникам будівельних організацій запропонували взяли участь у таких майстер-класах:

• Використання радіальних елементів гіпсокартонних конструкцій (демонстратори Леонід Рижак, спеціаліст з технічної підтримки та навчання компанії«Siniat» та Руслан Бокаров, представник компанії).

• Оздоблення стін механізованим способом нанесення штукатурки PLATO MultiStart штукатурною станцією KALETA А4. ( демонстратори Володимир Ігнатов, директор компанії «КАЛЕТА» та Володимир Стрілець, представник даної компанії).

Участь у семінарі-практикумі взяли педагогічні працівники з 14 закладів професійної (професійно-технічної) освіти області, Сумського будівельного коледжу, викладачі будівельного факультету Сумського національного аграрного університету та 39 представників будівельних організацій Сумського регіону. Після завершення навчання учасникам урочисто вручено сертифікати від ТДВ «Siniat» та інформаційні технічні матеріали від ТМ «PLATO».

Позитивний результат семінару-практикуму - це: оволодіння новими знаннями, практичними навичками, ознайомлення з креативними підходами до вирішення виробничих завдань, формування мотивації до самоудосконалення, саморозвитку та обмін досвідом з фахівцями і колегами.

До проведення заходу долучився НМЦ ПТО у Сумській області. Методистом Вітою Лубенець було проведено заняття ( методичний кейс) для голів циклових комісій, майстрів виробничого навчання, викладачів спецдисциплін професійної (професійно-технічної) освіти, на якому обговорено питання з розробки комплексних кваліфікаційних завдань відповідно до вимог ринку праці та розглянуто технологію складання і надано методичні рекомендації щодо структурних елементів ККЗ.

 Сумське=Сініатсініат

сініат

 Сумське=

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.